Luna iulie 2024 în astre

Iulie ne aduce o împletire între energia Racului și cea a Leului, dar și câteva accente speciale – neptuniene în prima parte, mercuriene în cea de a doua.

Neptun este la final de Pești și sugerează pentru unii inspirații revelatoare, misticism, vindecări subtile, percepții artistice, în timp ce pentru alții se manifestă disonant prin neclaritate și haos, lipsă de atenție, tendința de a se victimiza și iluziona. Cel mai adesea, experimentăm o alternanță între cele două variante.


Prima parte a lunii amplifică sensibilitatea și emoțiile, dar și reacțiile subiective dictate de acestea. Sub semnul Racului se retrezesc amintiri afective puternice. Ne amintim de oameni și locuri din copilărie, căutăm să ne cunoaștem mai bine trecutul personal sau național. Racul ne orientează spre familie și cămin, dar și spre interior, în căutarea unui sentiment reconfortant de „acasă”.

În timp ce unii dintre noi vor deveni grijulii și protectori, alții ne vor părea mai degrabă capricioși, manipulatori emoțional, dificili. Ies la iveală apropiați care se agață temător de alții și problemele aferente acestei parazitări. Sub influența Racului, ne putem conecta însă și mult mai ușor la energia feminină, dezvoltându-ne emoțional și descoperind în noi resurse nebănuite de blândețe, delicatețe, iubire. Luna Nouă în Rac din 6 iulie va potența aceste daruri ale semnului de-a lungul următoarelor săptămâni.


Încă din 2 iulie începem să ne obișnuim și cu influența planetelor în Leu, dar abia după data de 22 vom putea spune că suntem în plin sezon dedicat acestui semn. Leul adaugă înflăcărare și umor, impulsuri creatoare și chef de joacă. Apar momente de sărbătoare, iar spontaneitatea este o cheie pe care este bine să o folosim din plin acum.

Situațiile întâmpinate ne pot cere atitudini demne, sigure pe sine, loialitate. Extremele orgoliului ies și ele în evidență. Este bine să rămânem autocentrați, dar să respectăm în egală măsură și spectacolul celorlalți, dreptul fiecăruia de a fi special în anumite momente și de a primi aplauzele meritate.


Iulie ne mai atrage atenția și asupra tranzitului plantei Marte. În preajma zilei de 15, când Marte este conjunct cu Uranus, apar impulsuri bruște de a acționa și de a confrunta ceea ce ne irită. Ceva se pune în mișcare în jurul nostru într-un stil neconvențional.

Din 20 iulie, Marte tranzitează Gemenii, urmând o perioadă în care ne va fi mai ușor să țintim mai multe obiective în paralel. Pe cât posibil, este indicat să nu ne risipim energia în nenumărate mici preocupări superficiale, ci să ne limităm la un număr realizabil de sarcini și interese simultane. Putem folosi această energie pentru studiu și informare, discuții aprinse și constructive, călătorii pe distanțe scurte.


Recomandări

 • În primele săptămâni ale lunii este bine să avem răbdare cu cei mai emotivi și timizi, fără să le permitem totuși să se retragă temători din fața responsabilitățile care le revin.
 • Perioada este benefică pentru activități în cămin (reparații, achizții pentru casă, redecorări etc.) și timp petrecut în familie.
 • Este nevoie să identificăm ce anume putem și dorim să protejăm, unde ne comportăm ca un părinte ocrotitor, ce se poate dezvolta în siguranță în preajma noastră.
 • Pe fondul tranzitelor prin Leu, trebuie să punem accent pe creativitate, unicitate personală și curajul de a demonstra deschis aceste veleități.
 • Dacă orgoliul ne este rănit, cel mai bine este să răspundem cu demnitate tăcută și să evităm reacțiile arogante.
 • Este timpul să ne bucurăm de prezent, să recunoaștem latura luminoasă a vieții, să ne centrăm în jurul inimii și să căutăm activ starea de fericire.

Principalele evenimente astrale ale lunii

 • 2.07 – Neptun intră în retrogradare; Mercur trece din Rac în Leu;
 • 6.07 – Lună Nouă în Rac;
 • 11.07 – Venus în Leu;
 • 15.07 – conjuncție Marte-Uranus în Taur;
 • 20.07 – Marte în Gemeni;
 • 21.07 – Lună Plină în Capricorn;
 • 22.07 – Soare în Leu;
 • 26.07 – Mercur în Fecioară.

Vară cu bucurie și relaxare!

Horoscop lunar video

Horoscop lunar scris pentru AstroText