Te afli într-un loc al meşteşugurilor cu lumini, astrologie şi plăcerea de a articula viaţa prin cuvânt. 

Reunite aici, multe feluri de a fi şi de a căuta frumuseţea din noi!


La intersecţia dintre mici pasiuni pe care le-am hrănit în timp prin spirit autodidact, s-a născut ideea acestui spaţiu arcuit din litere, lumini şi culori.

Mă numesc Cristiana Tănase şi sunt un povestitor al libertăţii de a fi noi înşine.

Mă exprim aici în prim-plan ca astrolog, iar mai apoi ca om cu preocupări variate, de la fotografie şi picturi pe abajur până la scurte însemnări de călătorie prin viaţă.

***

De când mă ştiu, caut fericiri mici şi mari, dar şi sens. Încerc să păstrez în fiinţa mea sensibilitate, dar şi raţiune. Mă ancorez cât pot de bine în senzaţii pur fizice, dar privesc şi în spatele evidentului. Cine sunt, cine suntem, de unde venim, de ce trăim fiecare după scenarii atât de diferite, de ce – dacă schimbăm optica – avem între noi atât de multe în comun?

Am descoperit în limbajul astrologiei aceleaşi interogări infinite şi răspunsuri multifaţetate, codificate într-un simplu grafic circular, genial în acurateţea sa. Şi-am învăţat apoi să aşez înţelegerile astrologului din mine în cuvinte, sub formă de întâlniri cu oamenii şi hărţile lor, articole şi cursuri  de astrologie.

***

După toate acestea, ar mai rămâne de vorbit despre… câte puţin din toate! Impulsul de a testa diversitatea, de a fi în mai multe locuri deodată, de a rămâne flexibilă în faţa vieţii și de a păstra prospeţimea începuturilor mă entuziasmează, îmi animă senzaţia de revenire la miezul din care sunt plămădită. Aşa că scriu un jurnal al micilor frânturi de viaţă, pe care îl împărtăşesc sub formă de articole şi imagini.

***

Aşadar, bine ai venit în Iluminarium ! M-ar bucura ca răsfoirea cuvintelor de aici să ne împrietenească şi să ne aducă aproape.