Chakre cu pile

În urmă cu câţiva ani, veneam dintr-o tabără de dezvoltare personală, pasageră în maşina unei colege de curs. Era o doamnă mai cu stare, foarte faină din multe puncte de vedere, cu preocupări în zona de spiritualitate, după cum ne-am obşinuit să numim fenomenul acesta de amploare în care combinăm ateliere de Reiki, mandale, meditaţii de toate felurile şi câte şi mai câte informaţii interesante!

În atmosfera curată şi plăcută dintr-o maşină cu femei puse pe vindecări şi transcendenţe, m-a trăsnit drept în serenitate o relatare a şoferiţei noastre. Nu mai ştiu cum venise vorba, dar ne-a povestit nonşalant cum fiul ei proaspăt trecut de adolescenţă primise o amendă pentru depăşirea foarte mare a limitei de viteză şi i-a pasat-o tatălui s-o rezolve. Nu s-o plătească, ci să intervină cu pile, s-o facă dispărută. Şi s-a rezolvat, desigur. Acuma nu c-ar mira pe cineva că e posibil aşa ceva, dar sesizaţi contrastul? O mamă spirituală care nu vedea nimic ciudat în datele problemei. Puiul îşi păstrase permisul. Slavă Domnului!

*

În două rânduri mi s-a întâmplat să discut cu nişte amice despre provocările antreprenoriatului în astrologie, despre ce presupune pentru mine să mă întreţin financiar singură din asta, în stilul nu foarte comercial în care mă simt eu confortabil să practic astrologia şi să o tarifez. Şi atunci vorbeam cu persoane trecute prin cursuri, ateliere, iniţieri primite de la maeştri renumiţi, călătorii în locuri sfinte. Ambele fete erau tipul venusian – cochete, atente la ceea ce ţine de stil şi modă.

M-am pomenit cu sfatul serios să-mi găsesc un bărbat bogat, ca să nu am eu pe cap detalii administrative. Eu doar să binecuvântez lumea cu darurile astrologiei. Contrastul ăsta îl sesizaţi? Ne conectăm cu arhanghelii şi fiinţele de lumină, dar de cele lumeşti să se îngrijească alţii pentru noi – le merităm banii după atâta efort de înălţare! Că iubeşti pe bune pe cineva care se întâmplă să fie şi bogat, desigur, ar fi o situaţie la urma urmei fericită, dar nu despre asta era vorba aici.

*

Altădată, cineva îmi povestea că tocmai fusese la o şedinţă de bioenergoterapie şi cum i-a spus terapeuta că ce chakre frumoase are, că ce lumină binefăcătoare răspândeşte aura ei. Apoi şi-a amintit cum s-a contrazis cu nişte cunoscuţi pe tema pandemiei. S-a enervat şi a început să înjure. Îmi închipui că cel puţin chakra a cincea n-o mai avea aşa imaculată.

*

Despre fel şi fel de tertipuri pentru agăţarea şi fidelizarea clienţilor de către diverşi maeştri afacerişti nu mai comentez. Totuşi, am observat că majoritatea oamenilor îi simt destul de uşor pe aceşti îndrumători cu viziuni financiare extravagante. Parcă e ceva ce scârţâie din start când vezi preţuri astronomice menite să-ţi asigure dizolvarea karmei, vindecarea copilului interior şi recăpătarea puterii cedate duşmanilor în vieţi trecute, nu-i aşa?

*

Nu mă-nţelegeţi greşit, ştiu că spiritualitatea şi dezvoltarea personală sunt drumuri ce pot fi parcurse în echilibru, tot crescând de la o etapă la alta fără să mori de foame sau să te sacrifici pe altarul salvării planetei. Unele porţiuni de pe această cale le parcurgi singur, altele însoţit de oameni minunaţi, care merită cu tot respectul titlul de îndrumători. Cunosc mulţi discipoli buni şi câţiva maeştri veritabili.

Cred şi că cei ce pică în capcane, precum cei din exemplele de mai nainte, au şanse reale să se trezească la timp şi după aceea să îşi recupereze rapid restanţele de pe calea desăvârşirii. Sunt convinsă că pe calea aceasta şi mie mi-au văzut şi îmi văd alţii fel şi fel de greşeli pe care eu nu le conştientizez încă.

Dar oare chiar putem fi spirituali în jumătăţi de măsură? Chiar putem evolua dacă ne găsim scuze pentru manipulări cu substrat mistic, justificându-le prin voia divină a îngerilor noştri păzitori? De karma asta cine ne va mai spăla şi când?

*

Cu Jupiter în Peşti, avem timp să medităm la aceste teme. Jupiter este înţeleptul din noi, agentul credinţei şi al moralităţii. Peştii ne deschid spre spiritualitate, vindecare, misticism. Este de aşteptat ca, împreună, aceşti factori astrologici să conducă spre demascarea unor păcăleli intenţionate sau autoamăgiri neintenţionate. Între timp, se face mai mult loc în lume pentru spiritualitatea autentică, aceea netrâmbiţată mult, aşezată la locul ei, adică în inimile noastre şi în chakre fără pile.


<     >