Despre grupurile de lucru

În urmă cu 7-8 ani, pe când abia începusem să studiez astrologia îndeaproape, am început să particip la grupurile de lucru organizate de Flori Mateescu, o terapeută extraordinară, ajunsă în prezent în topul celor mai buni prieteni ai mei. În cadrul acelor grupuri stabileam o temă de dezbatere de interes general (adesea câte o problemă ce se manifesta acut ca dezechilibru în întreaga societate), discutam într-o primă fază pe marginea sa, apoi fiecare, în felul lui, medita cum ştia mai sincer şi mai curat la rezolvarea respectivei situaţii.

Acest exerciţiu al asumării şi implicării în probleme cu caracter universal m-a forţat să caut în mine înţelegeri care până atunci nu mă preocupaseră defel. “Cum să contez eu într-o aşa vindecare generală?”, îmi spuneam.

Treptat, am înţeles că lumea se ordonează în jurul tău atunci când tu îţi ordonezi interiorul şi că aceasta este calea reală şi onestă prin care poţi să influenţezi cursul evenimentelor, reacţiile altor oameni sau fluxurile ample, manifestate la nivel de societate: lucrând tu cu tine, lăsând la o parte orice proiecţie şi întrebându-te de fiecare dată – vorba lui Steven Forrest – “De ce m-am întâmplat eu acestui eveniment din viaţa mea?”.

Tot dialogând eu cu gândurile ce mă năpădeau ca urmare a experienţei acelor întâlniri, am înţeles şi că pot îmbina ceea ce învăţam în paralel prin astrologie cu ce se lucra la grup. În sinea mea făceam corelaţii astrologice în cadrul temei propuse şi căutam rezolvări în zodiac: “Ia să vedem, dacă situaţia asta aş asimila-o cu un exces de Berbec, de la ce tip de procese s-ar echilibra, având în vedere roata zodiilor?”.

Totodată, am avut ocazia, întâlnind-o atunci, când abia mă dezmeticeam din ani nenumăraţi de ceaţă, pe Flori, să cunosc foarte mulţi oameni, toţi porniţi pe un drum curajos al căutării de sine, care mi-au demonstrat că sunt nenumărate strategiile coerente şi limpezi de abordare a vieţii, că fiecare dintre noi este unic, dar că, respectându-ne programul individual de funcţionare,  ne putem întâlni cu toţii în acelaşi punct de armonie. Astrologic, acest loc de echilibru universal este reprezentat de centrul astrogramei.

Anii au trecut, reuniunile de lucru de la Flori s-au transformat în diverse cursuri şi călătorii, m-am alăturat între timp şi altor grupuri unde am şansa să întâlnesc alţi oameni extraordinari şi să cresc alături de ei. Acum pot să mă bucur că îi ştiu pe Cami, pe Firicel, pe Ferko, pe Dan şi pe mulţi alţii prin intermediul lor. Peste tot însă port în sinea mea astrologia, îmi explic situaţii în termenii zodiacului, înţeleg şi intuiesc mai bine cum pot crea soluţii, ce ar fi de vindecat, ce ar fi de devoltat, cum pot să corelez ceea ce îmi arată exteriorul cu ceea ce se află în mine şi în noi.

Aşa mi-a venit ideea să organizez grupurile de lucru de joia, în ideea de a împărtăşi ceea ce am reuşit eu până acum să dibuiesc despre viaţă cu ajutorul astrologiei, dar mai ales despre cum funcţionăm fiecare dintre noi. M-am convins că în cadrul grupurilor de lucru nu există cineva care ţine predici, ci că acolo se creează automat un câmp comun, unde la nivel subtil fiecare dăruieşte din ceea ce este şi primeşte din darurile celorlalţi câte un impuls evolutiv pentru culoarele pe care el încă mai are goluri.

Şi, pentru că între mai puţini atmosfera este mai relaxată şi ne deschidem mai mult, am stabilit varianta de echipe de câte 5-6 persoane, într-un spaţiu pe măsură de intim. Începând din 13 aprilie, joi după-amaiza, vă invit să punem alături tot ceea ce avem mai frumos fiecare, într-o atmosferă de prietenie, sinceritate şi voie bună!

Detalii organizatorice aici.

 

Cu drag,

Cristiana