Deştepţi, fericiţi şi normali

Două observaţii speciale am până acum pe marginea dialogului Vărsător-Taur din timpurile acestea.

* Marea aglomerare de planete în tranzit prin Vărsător activează automat şi semnul opus, Leul, pe unde momentan nu circulă niciun astru. Legea aceasta, deşi ştiută în teorie, încă nu pare atât de băgată în seamă pe cât merită. Dar Leul, ca principiu, explică multe din fenomenele psihice – individuale şi colective – ale prezentului. Dacă Vărsătorul este preocupat de liberté, egalité, fraternité, Leul construieşte autocentrare şi senzaţia strict personală de a fi special. Dacă Vărsătorul abordează viaţa cu răceală intelectuală pentru a inventa soluţii noi, aplicabile la scară largă în numele unui viitor mai bun pentru toată lumea, Leul are nevoie să se joace cu bucurie, să creeze ceva spontan şi cu impact la publicul său, slăvind prezentul şi slăvindu-se pe el însuşi ca personaj unic din care radiază succes absolut.

Fără Vărsător pe această axă a cercului zodiacal, am fi cu toţii nişte narcisişti înzorzonaţi în laude de sine. Fără Leu, am fi robotizaţi, ca o producţie în serie, lipsiţi de inimă, incapabili din fabricaţie să simţim fericire. Dar cine ne-a creat a ştiut mai bine de atât: a pus în legile universale şi pe-aceea ca întotdeauna să existe întrepătrundere şi cooperare între contrarii. Iar acum putem verifica acest adevăr în jocul Vărsător-Leu ce ne înconjoară: vedem orgolii (Leul) intelectuale (Vărsătorul), susţinute fixist; un amestec de hai să fim uniţi ca să fie bine pentru toţi! (Vărsătorul) şi fiecare e rege în ograda lui, stăpân pe decizia lui (Leul). Am văzut şi cum întâmplări legate de amici din cercul comun (Vărsătorul) au dus la inimi/orgolii rănite între oameni care-şi stabiliseră că îşi sunt unul altuia the one and only (Leul). Rezultatul? Răceală, îngheţarea (Vărsător) iubirii (Leu), ca într-un timp suspendat până va hotărî Soarele (guvernatorul Leului, momentan chiar în tranzit prin Vărsător) să îmbuneze inimile şi să încălzească raţiuni blocate. Sau, cine ştie?, poate să spună la final un detaşat rămânem prieteni

Eu una am tot avut de-a face în perioada asta cu copii (Leul e şi un simbol al copilului) născuţi cu planete în Vărsător. În afară de copii, luna aceasta mi-a adus multe dicuţii astro cu adulţi Leu. Şi cred că niciodată în viaţa mea de veşnic şcolar astrolog nu am cugetat mai profund la acest arhetip zodiacal.

Concluzionând, Vărsătorul activează Leul. Ideal, ar trebui ca din toate contrazicerile lor să rezulte… fericiri (Leul) inteligente (Vărsătorul).

** Vărsătorul e guvernat de Saturn şi Uranus. Saturn corespunde rigorii cu care semnul acesta îşi structurează raţionamentele originale, dar şi fixismului cu care şi le susţine. Uranus reprezintă aspectul rebel, şocant, excentric, eliberator no matter what. Saturn este în prezent în Vărsător, Uranus în Taur. De aici pornesc o serie de paradoxuri, pentru că Vărsătorul în sine semnifică şi el reforme, revoluţii, inovaţii, iar cu Saturn traversându-l toate acestea trebuie să se petreacă mai metodic şi răbdător decât ar părea natural unor astfel de scopuri. În schimb, Uranus, şi el simbol al celor mai trăznite revelaţii şi libertăţi, este în Taur, un semn reticent la schimbare, care ţinteşte calmul pur şi simplu şi pe care nu-l prea impresionează modernismele. Nu e de mirare că Saturn şi Uranus sunt principii fundamental contrare, nici că Taurul şi Vărsătorul se războiesc, tot ca principii.

Când coborâm din teorii, vedem că între pământeni vremurile acestea se traduc, de pildă, printr-un soi de rezistenţă îndărătnică (Taurul) la schimbare (Vărsător) a unor oameni de altfel experimentali, în paralel cu disponibilitatea neobişnuit de rapidă de a îmbrăţişa noul (Vărsătorul) venită din partea altor oameni de altfel clasici (Taurul). La modul cel mai obiectiv şi fără a sugera vreuna dintre alegeri, mă amuză să constat în cercul meu de cunoscuţi că s-au înscris la vaccinare (care este, din anumite puncte de vedere, un experiment social – Vărsătorul) persoane care de obicei sunt sceptice (Taurul). Dar am văzut şi că printre cei care refuză ferm opţiunea sunt oameni cu o gândire progresistă (Vărsătorul), invocând că pe viitor (Vărsătorul) soluţia aceasta ar putea interfera negativ cu procesele naturale ale corpului fizic (Taurul). În orice caz, ambele tabere aleg ce aleg pentru că aşa li se pare inteligent (punem mult preţ pe inteligenţă în timpurile cu Vărsătorul activ), dar şi sigur, prevăzător (Taurul), deşi cele două opţiuni sunt complet opuse. Desigur, mai există şi alte abordări – de exemplu, cei ce nu se grăbesc să spună da, dar nici nu exclud să o facă mai încolo.

Am pomenit fenomenul doar ca material didactic astrologic. Nu mă interesează să comentez pro sau contra vreuneia dintre variante.

Cum am mai spus, se vede la lucru raportul Taur-Vărsător şi prin diverse evenimente legate de tehnologie, resurse materiale, lentoare/robusteţe, proiecte pe termen lung sau pentru echipe numeroase, achiziţii – unele dintre ele productive şi de viitor. Iar ce s-a implementat până acum din diversele reforme demarate vom avea ocazia să revizuim imediat, din 30 ianuarie, când vor începe trei săptămâni cu Mercur retrograd în Vărsător.

Să fim deştepţi (Vărsător), fericiţi (Leu) şi… normali (Taur)!


<     >