Mercur retrograd în exemple

Încep să scriu acest articol pe 9 februarie, în plină tură de Mercur retrograd. Până pe 21, când îşi va relua mersul direct, probabil scrierea va suferi completări. Mi s-a părut că ar fi util să ţin un fel de jurnal al micilor păţanii ce-i poartă amprenta, aşa cum mă pomenesc eu cu ele în universul meu de cetăţeană nu chiar exemplară, dar nici chiar nepricepută pe terenul lui Mercur. Vreau să spun cu asta că, deşi suntem obişnuiţi să îi prevestim lui Mercur retrograd încurcături şi neplăceri legate de circuitul informaţiei, gândire, comunicare, comerţ, deplasări şi mijloace de transport etc., eu cred că perioadele acestea sunt problematice doar în măsura în care ni le creăm singuri pe parcursul zilelor obişnuite, când Mercur călătoreşte pe cer în mers direct. De exemplu, dacă cineva e un mincinos notoriu, e mai probabil să aibă neplăceri pe Mercur retrograd; sau un elev obişnuit să copieze e mai probabil să se confrunte pe Mercur retrograd cu urmările lacunelor acumulate astfel; sau un şofer care obişnuieşte să fenteze coloana şi să o ia pe linia de tramvai e mai predispus să facă pană sau să atragă cine ştie ce alte neplăceri la volan pe Mercur retrograd.

Aşadar, încercând să îl explic pe Mercur retrograd cu mici observaţii din universul meu de cetăţeană nu chiar exemplară, dar nici chiar iresponsabilă, să ştiţi că îmi ţin la îndemână, pe o fiţuică, o listă. O actualizez cu câte ceva în fiecare zi. Iată şi prima dovadă că lista este despre Mercur retrograd: azi, când am început efectiv să scriu acest articol, m-am uitat la prima liniuţă şi nu mi-am mai adus aminte ce am vrut să zic acolo. Gol complet în amintirile mele, deşi evenimentul clar a fost recent. “M-am reîntors la casă – nu auzise de apă”. Rândul ăsta părea scris de altcineva. Mă pregăteam să încep cu alte liniuţe când totuşi mi-am amintit: da, Mercur e legat de comerţ, retrogradarea duce cu gândul din start la o revenire. Săptămâna trecută, printre altele, cumpărasem o sticlă de apă la 5 litri de la Mega, pe care nu e nevoie să o ridice omul pe tejghea, doar să o precizeze şi o găseşte casierul în sistem. La noi la Mega e o doamnă mai aiurită. I-am zis de la început de apă, a părut să percuteze, a scanat restul produselor etc., am plătit, dar ceva mi-a semnalat să verific bonul şi-aşa am constatat apa lipsă. Am revenit, plătit, rezolvat. Nimic senzaţional, dar nu mi s-a mai întâmplat şi mi-a atras atenţia ca ceva specific lui Mercur retrograd. Care nu trebuie nici el să fie neapărat senzaţional, ci face parte din circuitele noastre de zi cu zi.

* Altă liniuţă. Doi prieteni care se certaseră la începutul lui ianuarie au reluat tratativele de săptămâna trecută.

* Am tot primit mesaje de la amici cu care nu mai vorbisem de mult timp. Pe unii i-am abordat eu. Mercur are legătură cu comunicarea, cum se ştie.

* În prima zi de Mercur retrograd am avut un impuls puternic să fac o achiziţie în domeniul tehnologic, pe care mi-am propus-o de mult timp. Dar piesa asta trebuie să fie compatibilă cu o alta, aşa că m-am apucat întâi să studiez subiectul în detaliu. Eram în dubii şi mă enerva că nu puteam ajunge la o concluzie. De obicei fac achiziţii rapide, fix la ţintă şi la momentul potrivit (am Marte în Berbec în zona din hartă asociată acestui aspect). Până la urmă am hotărât să îmi urmez propriile sfaturi şi să evit cumpărături insuficient documentate pe Mercur retrograd. M-am felicitat peste două zile, când un prieten pe care îl contactasem mi-a oferit detaliile de care aveam nevoie şi mi-a confirmat că aş fi greşit dacă mergeam după primul impuls.

* Într-un grup din care fac parte (Vărsătorul) cineva a pus la dispoziţie o carte (Mercur) despre energia mâinilor. Mercur este asociat braţelor, Vărsătorul este un semnificator al energiei. Mercur retrograd îmi tranzitează acum casa I, legată de corpul fizic, iar lectura aceasta mă face să îmi percep altfel propriile mâini. Îmi amintesc că altădată, tot pe Mercur retrograd, am citit o carte despre chiromanţie.

* Într-o zi am sunat-o pe soră-mea şi nu mi-a răspuns, aşa că am închis. Imediat m-a sunat cumnatul meu (care are Mercur natal în Vărsător), spunând că îl sunasem pe el şi nu ziceam nimic. Mister neelucidat până în prezent, probabil încurcături de moment în reţeaua de telefonie. Comunicare încâlcită.

* Am revenit la o carte pe care o consult adesea în munca mea. Mi-am dat seama că niciodată nu i-am citit ultimul capitol. Îl recuperez acum.

* Ieri m-am dus în sfârşit să îi explic unui vecin care vorbeşte noaptea la telefon că nu pot dormi din cauza lui. Îşi începe convorbirile pe la ora 23:00 şi de multe ori le duce până spre 3 dimineaţa. Voce de bas. Face asta de câteva luni, de când s-a mutat aproape de mine, dar mi s-a părut stupid să îi scot ochii omului că vorbeşte la el acasă. De data asta m-a dus la paroxism. La 2:51 încă eram cu ochii pe pereţi, ascultându-l. Ştiu că era fix ora aia pentru că a-nceput să-mi sune şi mie telefonul. Apel pierdut din… Georgia, unde habar n-am pe nimeni. O noapte de pomină, eu cu nervii la pământ a doua zi, lămuriri în sfârşit cu vecinul. Nu ştiu de ce n-oi fi făcut-o mai devreme. Mercur este asociat şi sistemului nervos – al meu a fost praf ieri, dar pare că negocierea liniştii a dat roade.

* Îmi expiră buletinul. M-am uitat de ‘nşpe ori pe site-uri de profil, să am la mine toate documentele necesare, original şi copie. Tot a trebuit să revin cu o copie care nu era menţionată pe net, însă chipurile am rezolvat. (Nu ştiu care e faza, dar se pare că mai nou durează 30 de zile lucrătoare eliberarea unei cărţi de identitate. Cel puţin la mine în sector. Foarte mult.)

Momentan atât am pe listă. După cum vedeţi, Mercur retrograd nu e chiar aşa nesuferit. Doar are el felurile lui şugubeţe de-a ne face atenţi la câte ceva ce ne scapă la o primă procesare.


<     >