Dușii în spate

O bună parte a anului 2022, plutim, astrologic, în ape peștești. Jupiter este alături de Neptun în acest semn și poate ați auzit deja în rubricile de profil despre vindecare, spiritualitate, sensibilitate, alte asemenea vești bune.

Peștii sunt o zodie inefabilă, mai greu de cuprins în cuvinte, poate și pentru că evocă o stare de visare și-o plutire a conștiinței într-un fermecător pretutindeni și nicăieri mai degrabă decât să se ocupe de atitudini și dinamici concrete. Instrumentul Peștilor este imaginația, iar trăirile lor rezultă dintr-o lipsă totală de granițe față de tot acest conglomerat de emisii psihice pe care-l numim egregor și pe care îl compunem cu toții aici, acum, oriunde, oricând. Poezie, artă, meditație, o extragere instantanee de sinteze se petrec firesc în vremurile caracterizate de mistica nebuloasă neptuniană.

Dar dincolo de toate aceste dantelării și rafinamente, eu simt în mine de câteva săptămâni un semnal de alarmă, poate și pentru că sunt familiarizată din greu, din naștere și din harta natală cu stilul de lucru al Peștilor. Vedeți, în timpuri neptuniene suntem mult mai susceptibili la păcăliri prostești. Și nu neapărat că nu sesizăm intenția farsorilor (Peștii au o incredibilă capacitate de a se infiltra și de a ști, de a-i citi ușor pe ceilalți), ci problema e că putem aluneca mai ușor într-un fel de lipsă păguboasă de orgoliu, sub pretextul milostivirii și dintr-o senzație surdă de vinovăție.

Cred că Peștii nu suportă să vadă în jur milogi, victime, suferinzi, și-atunci de prea multe ori lasă de la ei ca să scape mai repede de penibilul situației. Peștii atrag astfel de căpușe – intră ușor în vizorul colegilor de bancă plagiatori, ai cerșetorilor care preferă să se tânguiască decât să-și ia viața în mâini, ai unor personaje obișnuite să trăiască pe spinarea altora, strecurate tiptil pe sub mânecile celor prea slabi să spună nu.

Așadar, în registrul mai puțin fericit și onorabil al tranzitelor prin Pești, notăm prosteli pe față, camuflări, fofilări în deplină tăcere. Și-n timp ce profitorii se fac că plouă, iar tu că nu observi, apare o senzație neplăcută că te-ai împotmolit în mlaștina unor ființe slabe, de foarte joasă speță.

Așa că în prezent suntem invitați să ne sporim vigilența, chiar dacă ne-ar fi mai simplu să închidem ochii. Zodiile partenere cu Peștii de pe crucea mutabilă vin cu ajutoare: Gemenii ne învață să observăm cu agilitate, să ne informăm, să rostim problemele pe nume; Fecioara – să fim critici și nemulțumiți; iar Săgetătorul ne inflamează când semnalăm un neadevăr.

Nu-i lăsați pe câte unii s-o dea prea ușor la întoarsă acum, să camufleze nereguli, să profite de bunele voastre suflete și intenții! Nu le girați impostura, nu vă aruncați prea lesne să le atenuați durerile! Poate că sună insensibil, dar să nu uităm, cum spunea Jung, că oamenii nu se schimbă până când nu suferă suficient și că nu facem bine nimănui dacă preluăm pocinoage de care se fac responsabili oportuniștii costumați în victime sau falși salvatori ai lumii! Să nu ne facem că nu observăm ce se petrece fix în fața ochilor noștri, căci la un moment dat ne vom confrunta cu consecințele nefericite ale acestei comodități!

Jupiter și Neptun în Pești vor avea grijă să ne ofere și clipe de sublim, poezii adevărate, sentimentul de unitate și iubire infinită, însă și noi trebuie să putem primi aceste daruri pe un teren curat, aliniat la vibrații înalte.


< Abaterile mici și dese, cheia marilor pocinoage                                                 Aici nu-i sat fără câini! >