Eros

Am prins sau nu de veste conştient, cu toţii am lucrat foarte mult în dedesubturi în ultimul an, anul lui Jupiter în Scorpion. În 8 noiembrie are loc predarea de ştafetă ce ne va deschide la orizont un interval de Jupiter în Săgetător.

Pe mine m-a uimit anul acesta, aşa cum am mai zis-o pe aici, abundenţa de situaţii relaţionale straniu de transformatoare, intense şi imposibile, parcă trase la indigo, în care partenerii au început să se simtă de la distanţă, să fie atraşi hipnotic, magnetic, aproape dureros de îmbietor unul de celălalt, iar realitatea să nu vrea de la ei momentan o materializare a dorinţei de a forma un cuplu, ci doar acel clocot subtil, acea pătrundere în zone neştiute până atunci ale psihicului, emoţiei, trupurilor. Este ca şi cum cei care au putut duce un asemenea fenomen au descoperit că există contopire cu un alt om mai presus de atingere fizică şi că există un tip nerostit de iubire care sfidează blocajele ridicate de circumstanţe, convenţii, reguli şi proceduri omeneşti. Cred că am luat la cunoştinţă cam despre zece astfel de cazuri, însoţite şi de registrul celălalt: cupluri deja formate care au parcurs un fel de purificare (“ori ne despărţim, ori spunem total lucrurilor pe nume”) sau foşti parteneri deja separaţi oficial, care încă simt că nu s-au desprins complet unul de celălalt. Scorpionul este principiul contopirii totale, acolo unde din doi rezultă unu, o contopire pe toate planurile, ceea ce face ca în această fază separarea să pară de multe ori imposibilă. Şi astfel se stă într-o agonie combinată cu dorinţă insaţiabilă de a fi alături de celălalt (un alt atribut al semnului). În toată teama de sfârşit, în toată paralizia ce împiedică separarea, în toată suferinţa ce te conduce spre realitatea instinctuală a zonelor obscure unde te întâlneşti cu gelozia, ura, răzbunarea din tine, stă însă şi răsturnarea acestei încărcături: putere, transmutare, înălţare.

La mişcările acestea subtile probabil au fost, prin natura lor, mai alerte femeile sau acei bărbaţi sensibili la procese inconştiente şi la emoţii. În realitate eu cred că ambele părţi au participat la fel de intens şi de răvăşitor, chiar dacă nu şi-au dat seama în plan conştient de toată lucrarea. Suntem alcătuiţi din atâtea straturi şi participăm la atâtea tipuri de fenomene, încât am fi naivi să mai credem că suntem reduşi la cele câteva ore zilnice pe care le petrecem conştienţi că facem ceva, că suntem cineva, că avem treabă şi preocupări omeneşti.

Urmează săptâmăni de Venus retrogradă în Scorpion şi Balanţă. Este benefic să profităm de acest răstimp de octombrie şi noiembrie pentru a pune la punct lucrarea lui Jupiter din ultimul an, schimbul acesta sublim de straniu şi de transformator de energie feminin-masculin, să ieşim din condiţionarea care ne face să privim relaţiile strict la nivel de manifestare materială, strict la nivel de jurăminte şi verighete, strict la nivel de îmbrăţişări.  În plan subtil suntem cu toţii interconectaţi şi facem schimburi infinite de energie, suntem femei şi bărbaţi alcătuiţi cu toţii din parte feminină şi parte masculină. Femeie fiind, vrei să atragi în viaţa ta bărbatul ideal ţie? Bărbat fiind, vrei să atragi în viaţa ta femeia ideală ţie? Fă pace şi cu femininul, şi cu masculinul din tine!

Probabil că Jupiter în Scorpion, prin contopirea tăcută de forţe şi de energii orchestrată în dedesubturile anului, tocmai asta ne-a pregătit: curăţarea de prejudecăţi în relaţii, curajul despărţirilor implacabile sau acela al acceptării erotismului cu adevărat spiritualizat, deopotrivă trecut prin trup, inteligenţă, iubire, imaginaţie, aspiraţie. Şi ne-a mai învăţat încă o dată că este posibil să găsim soluţii creative la dorul nostru de contopire perfectă şi să nu ne mulţumim cu mai puţin chiar şi de la o relaţie pământească. La urma urmei tocmai acesta este scopul, să reuşim să coborâm în structuri lumeşti graţia, inefabilul, perfecţiunea, puterea absolută.

____

Notă: Venus va retrograda în perioada 6 octombrie – 16 noiembrie, iar Jupiter va sta în Săgetător între 8 noiembrie 2018 şi 2 decembrie 2019.

<   >