Impresii de jurnal astro

Pe măsură ce Marte se acomodează cu retrogradarea în Berbec şi se apropie tot mai mult de cuadraturile exacte pe care le are de împlinit în următoarele săptămâni, rând pe rând, cu Saturn, Pluton şi Jupiter din Capricorn, parcă ne acomodăm şi noi cu o senzaţie de bruiaj, cu unele confruntări ce par a fi cam stranii pentru că îmbină lupta cu renunţarea la luptă, stresul şi agitaţia cu calmul, explozii de furie cu o nervozitate întoarsă cumva în interior. Zici că schimbăm strategiile de acţiune, de cucerire şi de războire, le reorientăm spre direcţii inverse şi în acelaşi timp le contemplăm altfel, mai din afara noastră, ca şi cum nu ne mai identificăm ca de obicei cu acel personaj care execută mişcările noastre, se agită şi obţine unele victorii în viaţă.

În toate acestea este, pe termen scurt, şi aportul lui Mercur în Balanţă, care se contrează şi el cu Capricornul şi Berbecul şi creează o instabilitate mentală deopotrivă nehotărâtă şi nervoasă. Balanţa este un simbol al nevoii de echilibru, deci de multe ori ne pune în situaţii dezechilibrate, pe care trebuie să le rezolvăm, cumva, înspre reechilibru. Mercur stă în Balanţă până pe 27 septembrie şi este de aşteptat să intervină în schema astrală prezentă cu tensiuni ce ţin de mental şi sistem nervos, comunicare, învăţare, informaţie, comerţ, diverse deplasări pe distanţe scurte. Abia am reuşit azi să scriu două-trei pagini din cele multe pe care le aveam în plan, pentru că au tot apărut mesaje urgente pe mail, a trebuit subtit să testez dacă două aplicaţii funcţionează corect în laptopul meu, iar acum am lăsat totul baltă ca să formulez aceste rânduri, care nu îmi dădeau pace. Agitaţie mare azi şi pe strada mea, agitaţie mare şi printre vecini, senzaţia că stau la birou într-o mare intersecţie, în vuiet de claxoane şi mişcări din toate direcţiile. La mine sunt şi insomnii, posibil pe fond de activitate mentală dezordonată. Mă apucă hărnicia unor lecturi neplanificate, şi acestea cu un aer de urgenţă, aşa că le fac loc şi zoresc prin ele cum apuc. Dar pe la voi ce mai e? Cum vă regăsiţi echilibrul în acest septembrie?

Capricornul se impune în continuare prin experienţe ce ne fac conştienţi de sistemele din care facem parte sau care ne influenţează; fie politice, profesionale, sociale; cele de acum, dar şi cele din trecut care continuă să aibă ceva de spus în mentalitatea colectivă. Tot anul acesta, când vorbim despre activarea în tandem a Nodurilor Sud din Capricorn ale mai multor planete (Jupiter, Saturn, Pluton), se referă în mare măsură la bagaje din trecut, la reguli scrise şi nescrise care au guvernat societatea secole la rând şi la urmările lor, la experienţe trecute cu impact foarte larg ce trebuie integrate într-o formă de salt colectiv şi o închidere de conturi cu un set de proceduri ce nu mai funcţionează. Ca exemplu, citesc zilele acestea despre politica pronatalitate a regimului comunist, mă cutremur de rămăşitele acelor concepţii, mă şi bucur că totuşi nu mai suntem acolo. În paralel, senzaţia mea este că recuperăm conexiunea cu anumite aspecte ale trecutului care merită reactivate, că avem şansa, dacă suntem suficient de responsabili şi avem răbdare, să ne ancorăm în nişte structuri la care am lucrat, subtil, de multă vreme şi care pot începe să le înlocuiască ferm pe cele vechi.

Printre toate acestea trebuie decelat până la finele anului aportul special al lui Marte: izul de confruntare, de afirmare de sine, felul în care ne evaluăm propriul egoism în raport cu al celorlalţi şi ne marcăm unele teritorii ce nu lasă loc de compromis, colaborare, slăbiciune.

Iar dacă ar fi să ne uităm la completarea careului în T pe semne cardinale prin Rac, este vorba aici şi despre impactul acestei tensiuni asupra felului în care ne simţim şi ne integrăm emoţiile, ne raportăm la feminitate, la sensibilitate, la nevoia de apartenenţă, la intimitatea propriei companii.

Aşa că tot înainte, cu un ochi atent pe trecut!

<     >