Inexprimabilul. Conjuncția Jupiter-Neptun din Pești


Deseori trăiește finețuri imateriale, care nu pot fi exprimate prin cuvinte, scrie Fritz Riemann despre omul din tipologia Peștilor.

Resimt puternic starea aceasta de mai bine de un an, de când Neptun, guvernatorul modern al Peștilor, îi dă târcoale lui Mercur al meu natal, planeta gândirii raționale și a comunicării. Bunăoară, nu-mi mai vine să scriu decât rareori. Îmi este greu să dau expresie lingvistică impresiilor care mă străbat și mult mai ușor doar să le las să-mi străbată mintea. Neconturate, abstracte, repede trecătoare. Acum senzația e și mai acută. Conjuncția Jupiter-Neptun din Pești, cu apogeul în 12 aprilie, îmi vine fix peste Mercur natal. O ceață încântătoare îmi scaldă mintea și mă împrăștie.

Am făcut o introducere astrologică, deși nu intenționez o scriere prea tehnică. Mai degrabă mă adresez tuturor celor care au remarcat în atmosfera timpurilor de acum ceva diafan, vag și neîmpământat, o plutire pe ape care te poartă ca prin vis dintr-o lume în alta, poate în altă etapă a vieții tale sau poate doar în derivă.

„Poate”, „parcă”, „vis” – numai prin asemenea vehicule lingvistice putem cât de cât surprinde imprecizia fermecătoare a Peștilor, care te fură și te inundă, soră cu beția, dar și cu ascensiunile sufletești cele mari.

Nicăieri în zodiac nu se amestecă mai artistic și neordonat abisul cu înălțarea, simțul ratării cu victoria absolută a spiritului asupra micimilor lumești.

Viața ta se derulează chiar acum ca un film – cunoști senzația? Participi la fiecare secvență ca actor principal sau te percepi ca observator izolat într-o cameră cu oglinzi?

Gândurile și cuvintele ți se formează într-un sertar al conștiinței, apoi zboară ca o adiere, fără să apuci să simți că ai intrat cu adevărat în contact cu ele. Nici n-ai băgat de seamă că ți-ai lăsat cheile în frigider sau că a mai trecut o săptămână – camuflajul Peștilor între lipsă de prezență și realități paralele.

Urmăresc de mult aceste mecanisme prin care se desfășoară ritmul interior al ultimului semn din zodiac. Cunosc, din proprie experiență, și angoasa de-a nu te simți niciodată limpede ca o apă rece de munte, ci alcătuit laolaltă din toți afluenții unui fluviu bătrân. Zile cu ape mai tulburi, zile cu ape mai calme. Am ajuns și să cunosc că soluția Peștilor este să nu se opună de tot acestor ape imense – stări care nu-i aparțin niciodată în totalitate, dar care îi dau totuși un conținut –, nici să nu le înghită amorțit și amorf, fără pic de discriminare.

***

Dar avem ocazia în acest aprilie, indiferent unde ni-s Peștii în harta natală, să le trăim și marile finețuri, pe măsură ce conjuncția Jupiter-Neptun intră în linie dreaptă. Dându-ne voie să ființăm într-o stare meditativă și crezând cu suflete bune în cele mai curate năzuințe pe care ni le putem imagina, apare în noi o smerenie iluminată. Și-o vindecare, a noastră și a întregii lumi. Și-o unitate, o nelimitare care ne spune că totul e bine, că nimeni și nimic nu-i mai presus de ceea ce fiecare înțelege prin divinitate și sfințenie.  Este un sentiment dincolo de religios, o libertate a spiritului care ne aparține și ne călăuzește mereu.

Vedeți? Puteți rezuma în ceva concret fila mea de jurnal astral? Aceasta este neputința Peștilor de a așterne în cuvinte misticismul în care se scaldă. Peștii nu sunt despre cuvinte – poate doar cuvinte alăturate în versuri și în ritmuri care aduc a rugăciune sau a descântec. Peștii sunt despre a-ți deconecta mintea de la rațiuni stricte și despre a lăsa apele conștiinței să te poarte spre înțelegeri inexprimabile.

Atât cât pot eu să traduc din cele simțite și intuite acum, iată ce-aș sugera: faceți un pact cu voi în perioada aceasta – lăsați-vă spiritul, care e mai presus de ceea ce cunoașteți logic, să se infiltreze lesne în voi, să vă coboare lesne în structuri și să vă înalțe lesne spre variante mai înțelepte, vindecate și trezite ale voastre. Între timp, nu vă lăsați furați fără discernământ de frecvențele joase, nu picați pradă păcălelilor și manipulărilor emoționale, nu vă pierdeți credința în perfecțiunea absolută de unde izvorăște viața!

Doar transmiteți universului că îi permiteți să vă poarte acolo unde este pentru binele vostru cel mai înalt să vă aflați mai departe.


<Suma locurilor umblate de tine                        Berbecul, inamicul numărul unu al pasivității >