Le poţi spune “Scorpion”

Gândeşte-te la cea mai mare intensitate! Şi-n sus, şi-n jos.

Gândeşte-te la cele mai mari grozăvii, acelea la care de fapt nici nu te poţi gândi şi-n faţa cărora nu-ţi mai rămâne decât să amuţeşti. Îţi lasă fiori reci pe şira spinării şi te şochează prin apropierea lor la limită de marginea prăpastiei, de moarte, de nebunie, de înfiorare. Le poţi spune Scorpion.

Gândeşte-te la toate acele adevăruri neplăcute pe care ai fi vrut să le spui fără menajamente celorlalţi, dar n-ai putut pentru că ştiai că i-ar incomoda într-atât încât să te urască şi să te strivească sub enormitatea suferinţei pricinuite de prea dureroasa sinceritate cu care i-ai privit. Gândeşte-te la toate secretele în care s-au transformat aceste adevăruri ratate. Le poţi spune Scorpion.

Gândeşte-te la şocul imediat aflării veştii aberante că a murit cineva prea drag. La înmormântarea plină de disperare şi de strigăt. Le poţi spune Scorpion.

Gândeşte-te la obsesia şi toxicitatea cu care te-ai îndrăgostit de un om care ţi-a stârnit incontrolabil dorinţa. La suferinţa imposibil de împărţit în cuvinte când toate acestea nu s-au putut materializa ori s-au sfârşit. Le poţi spune Scorpion.

Gândeşte-te la pericolul total, cel mai grav, cel mai nimicitor şi gândeşte-te la tine supravieţuindu-i. Îi poţi spune Scorpion.

Gândeşte-te la forţa de a te ridica din toate acestea şi de a o lua de la capăt cu un alt arsenal al puterii, înzecit. Îi poţi spune Scorpion.

Gândeşte-te la cele mai înălţătoare emoţii şi la sublima lor eternitate. Le poţi spune Scorpion.

Gândeşte-te că iubeşti total şi că te laşi complet unit cu un alt om. Că nu vă mai simţiţi oameni, ci spirite contopite. Le poţi spune Scorpion.

Gândeşte-te la cele mai fascinante mistere despre felul în care funcţionează Totul. Le poţi spune Scorpion.

Gândeşte-te la vindecătorii cei mai încercaţi, la şamani, asceţi, mistici, preoţi şi preotese, maeştri ai transformării morţii în viaţă, urii în iubire, durerii în fericire, blestemelor în lumină şi adevăr. Gândeşte-te la ritualurile lor şi le poţi spune tuturor acestora Scorpion.

Gândeşte-te la cea mai mare intensitate! Şi-n sus, şi-n jos. Acesta este Scorpionul. Şi este în fiecare dintre noi.