Luna octombrie în astre

Privind luna octombrie prin lentilele astrologiei, se remarcă uşor multe semne de intensitate, ca rezultantă a unor dinamici trecute ce sunt parcă supuse unor teste finale înainte de promovarea spre o nouă etapă majoră a vieţii noastre emoţionale.

Cu toate că primele trei săptămâni ale lunii stau sub energia cooperantă, amiabilă, manierată şi detaşată a Balanţei, încă din data de 3 octombrie deschidem concomitent poarta Scorpionului şi astfel vorbim despre o întrepătrundere puternică a celor două fluxuri. Traversăm, mai ales în contextul evenimentelor de relaţie, o perioadă de sinceritate emoţională, de alchimie a vechilor răni, de trecere spre o nouă vibraţie a iubirii, aşa cum este capabil fiecare dintre noi să o traducă în fiinţa lui. Ar fi util de reţinut încă din start câteva particularităţi ale energiei Scorpionului, astfel încât să parcurgem cu succes testele lunii în curs, dar şi recompensele ei:

 • Scorpionul se referă la conectarea categorică, profundă şi radicală la emoţii. Sub astfel de influenţe nu putem reprima emoţii neplăcute, ca şi cum orice zid de apărare pe care ni l-am construit în timp pentru a nu simţi suferinţa îşi pierde stabilitatea. Astfel, Scorpionul ne aduce în atenţie fără menajamente un cumul de stări incomode, eventual sub forma unor momente de criză, ajunse în punctul în care pot produce o răsturnare a suferinţei în putere, dacă acceptăm procesul de vindecare.
 • Din instinctul de autoconservare, suntem setaţi să reprimăm în anumită măsură suferinţele care ne-ar putea sfâşia. Uneori, în funcţie de tăria noastră şi de duritatea experienţelor traversate, această reprimare este un mecanism de moment util şi inteligent. Pe măsură ce ne continuăm evoluţia, apar anumite faze în care trebuie să revenim asupra acelui fond de reprimări şi să îl eliberăm, transformându-l din durere în forţă interioară şi în emoţii pozitive. Pentru a atinge un astfel de rezultat, în perioade ca aceasta, influenţate de semnul Scorpionului, se recreează în jurul nostru diverse conjuncturi imposibil de evitat prin care emoţiile reprimate cândva se reactivează, reies la suprafaţă, produc anxietate până la paroxism şi atrag din nou atenţia că încă există acea rană în noi, dar şi că avem acum şansa să o vindecăm. Multe dintre aceste ocazii au legătură cu relaţiile şi cu senzaţia de pericol, pierdere, sfârşit, moarte, o senzaţie de multe ori exagerată, căci exprienţele dureroase şi nevindecate din trecut produc un mod distorsionat de a interpreta realitatea prezentă.
 • Cei ce îşi asumă descinderea în propriile profunzimi emoţionale sunt cei care luna aceasta pot duce la bun sfârşit procese extrem de complexe de maturizare emoţională şi care deschid astfel calea iubirii autentince, trăite cu curaj şi la maximă intensitate. Căci, în cele din urmă, acesta este rostul suferinţelor noastre: să producă un salt în inteligenţa emoţională de care suntem capabili şi să ne conducă spre un ansamblu de stări interioare echilibrate pe care le putem numi fericire.
 • În felul acesta, fiecare dintre noi este chemat acum să îşi fie lui însuşi un bun psiholog şi să asiste, atât cât depinde de el, procesele similare ale celor de aproape. Scorpionul este un semn de relaţie şi multe dintre lucrările sale se produc la mijlocul distanţei dintre noi şi celălalt, în contopirea emoţiilor noastre cu ale lui, acolo unde nu mai există eu şi tu, ci doar noi.
 • Specific energiei scorpionice este şi misterul, senzaţia că suntem investigaţi pe ascuns, testaţi. La rândul nostru suntem tentaţi să căutăm atent adevăruri ascunse şi să stăm în umbră, nedetectaţi până când considerăm că am reuşit să deţinem controlul unei situaţii.
 • Pentru cei interesaţi de aceste abordări ale vieţii, perioada este benefică şi experienţelor din registrul ocultismului şi parapsihologiei.

Dintre celelalte note astrologice ale intervalului, se remarcă Jupiter în Săgetător, cu deschiderea către călătorii pe care această configuraţie a favorizat-o încă de la finalul lui 2018. Saturn şi Pluto în Capricorn se referă la ideea de răbdare, maturizare, perseverenţă susţinute pe parcursul unor schimbări importante la nivelul vechilor sisteme şi structuri. Creăm reguli noi pentru sisteme noi, pe care le dorim eficiente şi funcţionale. Nu în ultimul rând, rămânem până în iunie 2020 sub influenţa Nodului Nord în Rac şi ne referim astfel la o amplificare a forţei feminine din fiecare om, la o reconectare la emoţii şi la nevoia de a crea atmosfere intime, familiare, ocrotitoare.

Pentru cei interesaţi de aceste detalii, iată itinerariul astrelor în luna octombrie:

 • 3.10: Pluton îşi reia mersul direct, după cinci luni de retrogradare; Mercur intră în Scorpion.
 • 4.10: Marte trece din Fecioară în Balanţă.
 • 8.10: Venus trece din Balanţă în Scorpion.
 • 14.10: Lună Plină pe axa Berbec-Balanţă.
 • 23.10: Soarele trece din Balanţă în Scorpion.
 • 28.10: Lună Nouă în Scorpion.

O lună cu multe experienţe frumoase tuturor!

 

<    >