Reviziile sinelui şi retrogradarea planetelor

Complecşi în toate aspectele fiinţelor noastre, venim aici cu sarcina de a manifesta simultan la cote cât mai înalte funcţii psihice multiple şi de a le aduce în acord reciproc, la fel cum corpul nostru fizic se poate menţine într-o stare de sănătate optimă numai atunci când toate sistemele ce îl alcătuiesc funcţionează impecabil, într-un mod holistic.

[…]

Am venit aici, aşadar, pentru a exersa aceste mişcări interioare, pentru a ne construi ca oameni întregi care sunt, simt, gândesc, judecă, relaţionează, acţionează din ce în ce mai armonios. Dar toate acestea se obţin prin experimentare, teste şi – foarte important – prin repetiţii. În înţelepciunea sa, cerul ne aminteşte de aceste ritmuri prin retrogradarea planetelor. În afară de Soare şi Lună, toate planetele din astrologie au diverse cicluri de retrogradare ce presupun, concret, încetinirea vitezei lor obişnuite de rotaţie. Privite de pe Pământ, par că ar da înapoi, ceea ce este doar o aparenţă. Planetele îşi păstrează în perioadele de retrogradare înaintarea în jurul Soarelui, dar cu mai puţină grabă.

Simbolic, aceste perioade ne invită la revizii în domeniul funcţiilor psihice reprezentate de planete. De asemenea, în noi şi în jurul nostru, retrogradarea aduce şi o stare de interiorizare, de inversare de direcţie.

______

Citeşte aici articolul integral.