Venus în Taur printre noi, pământenii

A intrat Venus în Taur şi ne va încânta de aici până pe 9 mai. Poate că nu-i vor fi tocmai comode cuadraturile cu Saturn şi Jupiter din Vărsător, nici conjuncţia cu Uranus, dar cine spune că n-or să ne avantajeze niţică sare şi piper presărate peste afacerile venusiene – relaţii, estetism, frumuseţe, plăcere, finanţe? Despre Venus în Taur se zice că este o combinaţie puternică, în sensul de acord spontan între semnificaţiile planetei şi cele ale zodiei. O poziţie de domiciliu, însă, ca în orice configuraţie astrologică, nu trebuie să picăm în plasa aprecierilor de tip bine/rău, pozitiv/negativ, superior/inferior.

Taurul simplifică şi stabilizează, împământează şi conservă, acumulează şi se asigură, calmează şi duce hedonismul la rang de rafinament. În aceste scopuri, Taurul stă pur şi simplu în corpul fizic. Se lasă purtat de un ritm lent-melodios, caută să permanentizeze plăcerile, confortul, liniştea aceea care seamănă, vorba lui Kandinsky, cu liniştea verdelui, mulţumită de ea însăşi. Iar dacă nu le poate permanentiza, măcar încearcă să le prelungească pe cât de mult posibil.

Apoi Taurul se opinteşte faţă de schimbări bruşte, excentricitate şi spectacole sclipicioase. Dacă vreţi să înţelegeţi mai bine psihologia acestui semn care pare de foarte multe ori impenetrabil şi lipsit de sofisticare, gândiţi-vă la defectele posibile ale vecinilor lui de cruce fixă – Scorpionul, Leul şi Vărsătorul! Taurul taxează imediat cusururile acestor arhetipuri şi reacţionează printr-o rezistenţă exasperantă pentru oponenţii săi. Nu-l supune pe Taur unor crize emoţionale nesfârşite! Simte imediat manipularea şi masochismul, victimizarea, slăbiciunile la care se ajunge prin prea multă imaginaţie. Nu-l impresionează nici narcisiştii, laudele, linguşirea, teatralitatea şi luxul. Iar ce-i prea ciudat şi sifdează legile naturii e la ani-lumină distanţă de pasiunile lui.

Aşadar, ce să faci pe timp de Venus în Taur ca să-ţi meargă din plin?

În primul rând, concentrează-te pe una dintre cele mai fidele relaţii pe care le poţi avea în viaţă: aceea cu corpul tău. Ascultă-l, bucură-l, mulţumeşte-i! Poartă-l cât mai mult prin natură, nu-l zori, nu-l istovi, oferă-i daruri! Pune-ţi în valoare frumuseţea fără prea multe artificii şi brizbrizuri! Am întâlnit multe femei cu Venus sau Luna în Taur care mi-au spus că pentru ele contează mai ales să se simtă frumoase într-un mod natural, în cele mai simple momente, fără multe podoabe sau haine incomode. Taurul pune confortul şi naturaleţea pe primul loc.

Şi eu am Venus în Taur. Idealul meu de frumuseţe este să mă pot privi la orice vârstă dimineaţa în oglindă şi să-mi placă ce văd când sunt complet… neprelucrată. Vreau să mă simt bine cu mine şi când sunt imperfectă potrivit standardelor de frumuseţe de revistă. Vreau să mă bucur de corpul meu aşa cum e, să-l privesc cum îmbătrâneşte fără să îl schimonosesc cu intervenţii estetice forţate, să îl îmbrac frumos, dar şi confortabil. Aleg de mii de ori bumbacul în locul ţesăturilor artificiale, oricât de interesante şi de efect ar fi.

Apoi, cu Venus în Taur petreceţi momente liniştite lângă oamenii care au devenit constanţe în viaţa voastră! Staţi pur şi simplu împreună, fiţi-vă fizic aproape fără multă vorbărie, fără distracţii complicat de organizat, fără să vă bateţi capul cu mari întrebări existenţiale! Asiguraţi-i de prezenţa voastră! Atât.

Îmbrăţişaţi copaci, priviţi natura ca pe un iubit sau o iubită! Nu toată lumea trebuie să trăiască în cuplu, nu ne prinde pe toţi primăvara îndrăgostiţi şi în perechi. Dar în timpuri cu Venus în Taur statul pe-afară are efectul interesant de-a pune alături în oglindă senzualitatea naturii şi senzualitatea noastră.

Cât despre bani şi alte agoniseli, cu Venus în Taur faceţi achiziţii longevive, alegeţi variantele robuste, lucruri care se remarcă prin utilitate, rezistenţă, design mai degrabă clasic! Faceţi-vă rezerve, nu vă grăbiţi să consumaţi ce aveţi, mergeţi pe variantele cele mai sigure, care poate nu promit profituri spectaculoase, dar conduc spre o creştere pe termen lung, lentă şi previzibilă.

Cu Venus în Taur roata anului ne-a adus în punctul în care plăcerea vine din momente simple, din relaţii pe care ne putem baza, din revenirea la natură şi naturaleţe, la un simţ sănătos şi pertinent al firescului.

Să vă meargă la suflet aceste săptămâni!


<     >