Măcar un pic de astrologie

Studiez astrologia de mai bine de şapte ani. Privesc înainte şi văd mulţi alţii de învăţare de-acum încolo. De fapt, presimt că am să mă consider elevă la această disciplină toată viaţa şi că am să trăiesc mult! Practic din mers ceea ce învăţ şi am observat că din când în când urc dintr-o etapă în următoarea. În loc de examenul de treaptă, primesc în calup condensat solicitări de analize de hărţi, apoi lucrurile se liniştesc iar – trec la teorie şi cărţi, la simple observaţii asupra oamenilor şi vieţii – până la un nou val de practică intensă.

În mod paradoxal, astrologia m-a ajutat să mă deschid spre oameni, dar şi să îi triez mai exigent. Mi-a adus aproape necunoscuţi cu care în două ore de discuţii am ajuns să creez conexiuni uimitoare, mai adânci poate decât cu majoritatea apropiaţilor mei oficiali. Când spun că pe ceilalţi îi triez mai exigent, desigur, nu mă gândesc că îmi aleg prietenii după astrograme. Nici că îi dau la o parte din calea mea pe cei care resping astrologia – rămân la credinţa că, dacă ar înţelege cu adevărat cu ce se mănâncă astrologia, nu ar mai rejecta-o.

Însă acest limbaj al simbolurilor m-a ajutat atât de bine să învăţ să lucrez cu fricile şi proiecţiile mele, încât acum pot să stau calmă şi să mă declar astrolog inclusiv rudelor cărora le produc dezamăgire sau furie prin erezia mea. Realist vorbind, sunt şi oameni pe care îi pierd prin astrologie, unii dintre ei cântărind greu în cercul meu de favoriţi. Prea diferite ni-s filosofiile de viaţă, ca şi cum se ridică între noi un zid de aspre judecăţi la adresa astrologiei cu care nu mă pot lupta decât tăcând din gură şi văzându-mi mai departe de treabă.

Dar ştiţi ce primesc  de fapt prin astrologie? Invariabil, stând cu o astrogramă în faţă, simt că eu şi acel om facem schimb de perspective de viaţă şi că între noi se creează un declic care ne transformă pe amândoi, completându-ne cu rezolvări pe care celălalt a reuşit să le găsească pe varianta lui de experienţă. Trăiesc cu senzaţia fină că îi port cu mine pe toţi oamenii cu care am ajuns să mă ştiu prin astrologie şi că-s şi eu pitită-n ei, măcar un pic.

 

>   <